torsdag 24 september 2009

Monty tävlat

I helgen tävlade Monty på klubbens hemmatävling i agility på Överhörnäs IP. Vi har inte tränat på ett år:-) Och det märktes väl att det var lite rostigt - men vi var i alla fall jämna! Bra lopp men diskningar i agilityklass och handlingsmässigt ganska dåliga lopp men felfritt på hinder i hoppklasserna. Roliga banor var det i alla fall, och vi hade jätteroligt i agilityklasserna.
Med stor sannolikhet var det Montys sista tävling. Han blir 11 nästa år, och även om han är mycket pigg kan han inte konkurrera med de yngre hundarna. Vi har nått alla mål jag hade, SAGCH, SAG(hopp)CH, SM, så vi har ändå inte något att kämpa mot längre heller. Och Monty är inte så vansinnigt road av agility heller, litegrann är kul och korv är ju gott, men får Monty välja stannar han i skogen! Så med ålderns rätt får han göra det han tycker är roligast!

Monty lämnar agilityn och springer mot nya mål

Lira fick följa med som hejaklack och titta på allt folk och hundar. Hon kom snabbt över fundersamheten och chillade bland hundar och människor (=hångelobjekt). Jag körde en chansning och hade tygbur åt henne, men tro det eller ej, Liradini låg lugnt ihoprullad och sov längst inne i buren utan att bryta sig ut eller ens protestera...

PS: Här bodde jag i Avesta, visst är det gulligt! Ett eget "hus" på gården, Älvbro vandrarhem, dagens bo-tips:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar