söndag 13 september 2009

Sen sist

Förra helgen var vi på valpträff i Avesta. Trevligt och inspirerande. Lira visade sig däremot inte från sin bästa sida... Bada, nej då blir man kall om magen, och döda fåglar var allt lite läbbigt (Lira skyller på att hon bara burit varmt vilt förut;-) Men hon tyckte att matte såg rätt rolig ut när jag dansade jenka med en död kanin:-) Tennisbollar var Liras grej!
Det var dock inte samma go i Lira som det brukar vara, vilket nog berodde på den nya omgivningen. Inte så att hon var tryckt, inte alls, utan snarare att hon hamnar lite i konflikt mellan viljan att apportera och viljan att utforska. Det är något som jag övertygad om växer till sig. Hon åt i alla fall inga BÄR:-) Och hemma plaskar hon glatt på i vattnet så länge hon inte blir blöt om magen:-)
Lite bilder från träffen:


Lira spanar

Brorsan Keeper, mamma Alice och Lira

Lira och hennes häftiga mostrar (de spanar efter fåglar, Lira är linslus)



Jämför bilden ovan med bilden nedan, tagen senast vi var i Avesta...

Viss storleksskillnad...

-----------------

Igår kom grannen och hennes 3-årige son förbi. Lira som inte är van vid barn tyckte först det var läskigt och både såg ut och lät som en drake... Men sedan kom hon på att det är rätt skoj med en mini-människa i hennes storlek, som dessutom hade samma intresse som hon, d.v.s. pinnar och leta godis.

Senare på dagen var vi bort till slaktboden och kollade på husses senaste älg. Lira struntade högaktningsfullt i skällande jämthundar (hon är väl van...) men älgen var lite läskig, det luktade nog väldigt för henne. Men även nu kom hon snabbt över det och det hela blev spännande i stället, för att inte tala om gott!

Idag satt det för övrigt en ormvråk på tvättvindan:-) Tyvärr flög den när jag skulle försöka få till ett foto. Bor man på landet eller...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar