söndag 11 april 2010

Träningshelg

I helgen har vi utnyttjat det fina vädret och tränat. Idag tränade vi apportering. Jag jobbar på att befästa "ut"-kommandot, d.v.s. att få Lira att vända bort från mig. Om Lira vet att det ligger något bakom henne är det inget problem, inte heller under ett sök, men om det finns flera apporter eller om hon inte vet att det finns en bakom henne är det värre. Idag kom vi på en övning som nog kan vara nyttig. Vi körde också linjetag på samma tema, utan synretning, och det gjorde hon jättebra!

Lira fick också apportera lite fågel. Hon måste fundera lite innan hon griper, men griper självmant och bär fågeln mjukt och stadigt. Och är så stolt över sin fågel:-) Lira var lugn och sansad under passivitet, lade sig till och med medan vi diskuterade.

Igår tränade vi lydnad med gänget. Lira tränade mest på ordning och reda och inte gå upp i varv. Men hon fick köra lite positioner och apportera tungapporten. Monty fick komma ut och skutta runt lite på plan också, det tyckte han var roligt! Annica tog lite bilder som man kan se i hennes blogg, ett par smakprov kommer här:
Lira jobbar med tungapporten

Monty tyckte det var lite blött


Lira tränar på ordning och reda - ligger plats


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar