torsdag 13 januari 2011

Fjällsemester

Långhelgen spenderades i fjällen med goda vänner. Precis som vid kusten kom det snö, snö, och snö. Till skillnad från kusten var det mjuk och fluffig pudersnö:-)


Lira gillade läget skarpt, och ägnade större delen av tiden åt att hoppa i snön, jaga sorkar i snön, gräva gångar i snön, och allmänt bara springa i snön. Övrig tid, dvs inomhus utan tillgång till snö, ägnade hon sig åt att pussas. Trött? Aldrig! Dock låg hon snällt stilla i vindsäcken medan vi fikade, men det var inte självvalt...


Lira har fått debutera att dra spark eftersom det var så härligt före. Om det tyckte hon inte! Hon har också fått dra lite framför skidor, det gick bättre, i alla fall om hon hade någon (eller ett spår) att följa. Roligast var när hon fintade ut matte i en snödriva och kunde hoppa på henne medan hon försökte komma på rätt köl i djupsnön:-)


Förutom snygga lårmuskler har svarta faran också fått välbehövlig hanteringsträning. Varför krångla till det liksom. En gång tog jag fram en dummy, och Lira höll på att få glädjefnatt. Vad är det för speciellt med de där dummiesarna??


Jag har införskaffat en klövjeväska åt Lira. Trodde det var en Small, men när den kom fram var det en Medium… Tror den kan funka ändå, men det behövs en insats av symaskinen. Lira gillade att nosa på väskan, men var mindre förtjust i att bära den. Först hävdade hon förskräckt att hon attackerades av två hundätande monster, men efter en halvtimmes promenad kunde man till och med leka med väskan på ryggen.


På tal om lek så har Lira plötsligt upptäckt andra hundar. Förut har hon varit mycket ointresserad, men nu vill hon leeeeka!


Idag har hon fått sig en omgång med dummiesarna. Låånga linjetag utan synretning, och dubbelmarkeringar. Gick bra!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar