måndag 28 december 2009

Dessa tonåringar

Lira är fortfarande (hyfsat) lyhörd och uppmärksam, är inte uppkäftig eller jagar killar, men så är det ju det här med spriten..! Först var det en vodkaflaska som hon fick tag i, grep den bestämt, visade gärna upp den men ville inte lämna tillbaka den. Sedan var det en flaska starkvinsglögg som hon smög iväg med. Tyvärr för henne var den tom. Och så igår hittade jag henne utslagen i sin korg, bredvid en liten flaska Akvavit som hon norpat - hon tittade dock inte ordentligt, så det var en flaska essens hon fått tag på:-)

Men vad härligt det är med unghundar:-) Den stora livsglädjen och varje dag är det något nytt att upptäcka. Lira älskar den fluffiga nysnön och studsar lyckligt fram så fort hon får frikommando.

Under julhelgen fick hon vara med på sin första (korta) skidtur. Vi skidade ut på en sjö för att pimpla lite. Lira studsade lyckligt i snön. Dock var det mycket blåsigt och snö, så det var inte så trevligt ute på sjön. Monty började med att trassla in sig i en rev, och när han blivit uttrasslad frös han så mycket att han skrek, stackars liten. Så vi lindade in honom i en tröja, lade honom på en fäll och täckte över honom med en filt. Sedan stack vi åt honom ett ben. Då låg han nöjt och tuggade medan filten snöade över. Lira löste det på sitt unghundssätt och sprang och studsade i snön. Och klättrade på mig...

Lira är ganska destruktiv just nu, tur nog tar hon ut det på sina leksaker. Hon fick två mjukisdjur i julklapp, på tio sekunder hade hon slitit sönder båda sina och ett av Montys. Men den lilla anden hon fick som valp håller än... Sköldpaddan hon fick med sig från Avesta är dock ett minne blott.

Vi är tillbaka på internet, men nu är kabeln till kameran försvunnen, så inga bilder från utflykten på sjön:-(


4 kommentarer:

  1. Ojdå spriten, vilket fördärv... Hahahaha
    Ja se dessa tonåringar!
    Xztra har slitit, rivit, plockat och härjat med allt som hör julen till, tog till och med ner en hel del pynt från granen som hon påstod inte alls passade sig att hänga där... Men tillslut lyckades jag övertala henne!

    Ja, ja om några år är allt detta glömt, då tanterna förnöjda ligger i soffan och latar sig och man får dra dem ut då det är snö och kallt..
    Hoppas din jul har varit härlig!
    Kramar från Kristin och pirajan Xztra

    SvaraRadera
  2. Ja visst är de härliga, småbrudarna:-)
    På julafton valde Lira själv ut sina julklappar (med mjukisdjur i) ur högen och slet sönder dem (klapparna OCH innehållet) med stor förtjusning - men rörde inte en enda julklapp som det inte stod LIRA på! Tro om hon kan läsa?:-)

    Gott nytt år till dig och Xztra (och resten av familjen förstås!)

    SvaraRadera
  3. Visst är dom sköna och många skratt blir det...ens egen humor bör vara intakt. Keeper har noja på skosulor så för tillf haltar vi omkring med halvätna sulor i skorna. Barnslig är bara förnamnet och precis ALLT kan han förvandla till lek. Men det kommer för det syns att det finns en smart och lyhörd kille innanför pälsen nånstans... Ett Gott Nytt År till er!

    SvaraRadera
  4. Ett Gott Nytt år önskar vi er!!


    //Annica,Anders & vov

    SvaraRadera