fredag 26 februari 2010

Stora tjejen!

Nu har vi städat ur i Landsjö, bl.a. har vi tömt vinden på diverse rat. Det blev en släpkärra full! En riktigt tråkig dag, som blev ännu bättre av att det var -18 och snöstorm. Hundarna hade en dötråkig dag, på kvällen mutade jag dem med en stoppad kong. Lira tuggade hela kvällen och fortsatte på morgonen. Vad ska en stackars uttråkad labrador göra? Vi har tränat lite tävlingsfot på promenaderna, attityden är bra men positionen dålig, för Lira fokuserar enormt på vänsterhanden, varför jag varierade positionen på den, och då varierar Liras position också:-) Inte så att hon följer handen, men hon är koncentrerad på den hela tiden. Måste väl jobba mer på att försöka störa ut henne ur stillastående fotposition först. Kanske borde jobba mer med ingångar rakt bakifrån också.

Klippte Liras klor igår, när jag så skulle fortsätta med Montys var han försvunnen! Jag letade ett tag, men han hade gömt sig bra. Gav upp till slut, hugger honom när han är oförberedd:-)

Montys burträning går framåt, han var faktiskt hyfsat tyst i buren när det kom besök. Dock var det känt besök, men det är väl lämpligt att börja där. Lira låg i sin korg och var upptagen med sin nya leksak. Som vanligt Älskar hon leksaken För Mycket så hon fick bara ha den en liten stund, innan bita-sönder-stadiet träder in med full kraft.

Lira har fått små träningspass inomhus (det har varit -28, så ute är man inte mer än man behöver). Läste ett förslag på en blogg att man ska passa på att träna jaktfot i snön, det går väl bra där nere i södra Sverige kanske… När hunden inte bottnar i snön och det är nästan 30-gradig kyla känns träningen onödigt utmanande:-) Men på Kvantum har vi tränat fotgående, och hon fokuserar bra trots människor, hundar och skramlande kundvagnar.

Vi har kört minutträningspass, för att balansera galenskapen lite grann. Det gick mycket bra, men är svårt eftersom Lira inte kan mer än typ sitt, ligg och fot på kommando… Och då blir det svårt att variera sig:-) Vi har kört lite platsliggande också, Lira börjar fatta poängen, och är SÅ söt när hon ligger med hakan i backen och skelar med ögonen upp mot godisen jag lockar med. Hon har också fattat att man inte släpper taget om det man har i munnen förrän man får kommando för det.

Slutligen så vill Lilletini meddela att hon numera är en stor tjej, hon började löpa idag! Blir fint med en höglöpande tik på fjälllsemestern…

Första bilden på Lira

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar