måndag 26 juli 2010

The pink lady

Lira demar sin nya outfit för spårarbete:-)


Tyckte det var dags för Lira att få en egen sele, i rätt storlek. Och då måste ju halsband och lina matcha också? Första gången jag har en "riktig" spårlina, inte inköpt på järnhandeln. Men jag måste ha något som jag kan hålla emot i. Har köpt nya handskar med bättre grepp också, tyvärr matchar de inte;-)

Lira spårar mycket bra och det vore dags för appellen om det inte var för den där lydnaden... Framförgående och "finputs" är det som saknas - men framförallt uthållighetsträningen. Som väl är själva poängen med lydnad, men ack så tråkigt. Då är det mycket roligare med jaktträning, där man får vara i skogen hela tiden. Appellen kan vi ta till våren, kanske har jag mer motivation till lydnadsträning på vintern...?

Idag har vi tränat tillsammans med Jennie. Det blev en markering med skott (inkl. ett skott utan hämtning), ett sök med 5 vilt, en dubbelmarkering och två linjetag. Lira löste det mesta mycket bra, var lugn och stadig vid skotten och var tyst i passivitet när Phoenix fick sina linjetag. Sen finns det förstås alltid rum för en och annan förbättring:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar