söndag 24 oktober 2010

Skogsfågeljakt eller vi hade i alla fall tur med vädret

Tidigt på morgonen ringde klockan, och vi hällde i oss varsitt glas fil, högg de väskor som packats kvällen innan samt studsarn och hagelbössan och begav oss iväg till jaktmarken. I fullmånens sken och -3 grader traskade Daniel, jag och Lira iväg för att leta fågel. I gryningen satt vi på pass vid en myr som är poppis bland fåglarna. Vi hörde en orrtupp men inga fåglar behagade dyka upp. Jag hade tid att förstå varför vissa envisas med att köpa fluffbollar, för Lira frös trots det fina vädret.

Efter frukost blev det lite indianjakt i stället. Vi knatade iväg över myren, såg en del orrar men de höll sig utom skotthåll. Utom en som flög över mig, men jag hade ju inget vapen... Eftersom orrarna behagade sätta sig på grannmarken (smarta fåglar det där), blev det tillbaks till bilen och ett nytt försök på ett annat ställe. (Via ett tredje ställe där vi spanade efter rådjur - tomt) Där var det helt tomt på fågel, däremot verkade det finnas gott om älg i närheten. Lite mer fika i en solig backe, nice.

Fot...




Å mer fot...

Lira skötte sig med den äran, bara fanns vid sidan utan att märkas av. Däremot ser man ju fördelen av att hålla ett getöga på hunden - hon märker långt före oss att det är fågel på gång och markerar fint. Fast Lira anser att det här med jakt är överskattat. Bara gå och gå och inga fåglar får man hämta. Men hon får ju låga förväntningar på jakt iaf:-) "Åh nej, nu tar husse fram bössan" Lira föredrar jaktprov, där är det 100% utdelning:-)


Men skjut något då..!

Nu sover i alla fall både hund och husse sött i soffan respektive korgen. Väljer att bara lägga ut bild på hunden dock:-)



1 kommentar: