söndag 31 oktober 2010

Dagens jakt

Började med att vi skulle passa på gäss på morgonen. Inga gäss dök upp så istället for vi till jaktstugan för att lyssna av vår älgjägarna skulle hålla till.

Provade sedan vår lycka med skogsfågel. Och på första myren fanns det tjäder idag. Grabbarna smög fram som indianer medan Lira och jag höll oss i bakgrunden. Lira tyckte det var oerhört spännande, särskilt när skottet brann av. Tyvärr var det bom, men för Liras skull var det kanske lika bra...

Vi gick en sväng för uppflogsjakt men såg bara lite orrar på håll. Vi gav oss tillbaka till åkrarna och nu fanns där gäss. Jaktmarken där går över en väg över en lägda, fram till ett dike, sedan är det ett uppehåll på en smal lägda, och sedan fortsätter den. Gissa var gässen trängt ihop sig..?

Vi visste inte vem som ägde marken och inte vem som har jakträtten, men vi provade att ringa den som brukar marken. Inget svar.

For vidare och upptäckte en annan flock. Efter lite ringande fick vi tag på markägaren och ok att jaga. Gjorde upp en plan, men när vi klev ur bilen en bra bit bort hörde vi misstänkta honkanden. Gick iväg så vi såg åkern, och visst, gässen hade valt just det tillfället att dra vidare

Vi gav upp, och för hemåt. När vi kört en bit upptäcker jag arrendatorn till de första åkrarna i en kohage. Vi hjälpte honom försöka fånga in en ko (utan att lyckas med det heller...) men det var inte han som ägde åkrarna och han visste inte heller vem som hade jakträtten. Men han ville gärna bli av med lite gäss, de som har jakträtten brukar - förstås - inte jaga på den lilla plätten.

Dagens enda fångst blev därför en jämthund som irrade runt på vägen. Jämten var en trevlig kille och ägarna blev glada att han hittats. Nu dags för bastun.
Published with Blogger-droid v1.6.4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar