onsdag 1 juli 2009

Fågelhund

Igår gjorde Lira spontant sin debut som fågelhund. Hon kom nöjt traskande med en vinge utstickande ur mungipan. Fast och bra grepp. Mycket fast. Vi måste nog diskutera avlämningar litegrann... Och förklara för Lira att hon är en labrador på väg att bli apportör och inte en schäfer på väg att bli skyddshund. Hon har inte det riktigt klart för sig!

ge hit min fågel!!



I slutet av förra veckan blev det miljöträning för Lira när vi lämnade över Monty till hans helguppdrag som skeppshund. Hon traskade runt i hamnen bland båtar, vattenskotrar och en massa folk med svansen i vädret som om hon aldrig gjort annat. Hon fick också prova att vara på en båt en stund, och det var superkul, först för att det fanns nytt folk att försöka pussa på och sedan fick hon tag på Montys pipleksak... Lira ÄLSKAR pipsar. Just därför har hon inga:-)


Monty spenderade alltså helgen som skeppshund ombord på ett par kompisars båt, vilket han skötte bra som allt annat:-) Lira fick vara lärling hos en labrador-kille som blev hennes nya idol. Tro om det var han som talade om att man ska bära på fågel? Lira hade visst skött sig bra hon också. Tack till våra hundvakter!

Sötast i stan, 12 veckor

Själv firade jag mammas födelsedag med familjen på Sundbyholm utanför Eskilstuna. Mycket tjusigt, trevligt och god mat. Dock något varmt på rummet, se Daniels improviserade AC nedan:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar