torsdag 20 maj 2010

Prova-på WT


Igår var vi på prova-på WT på skeetbanan i Bredånger. Det smällde ganska bra både från skeetbanan och övriga skyttebanor i närheten, så Lira var ganska på tårna när vi började:-)

Första stationen var markeringar. Lira hämtade snabbt och lätt in två enkelmarkeringar. Jag visslade på Lira för säkerhets skull vid ingångarna eftersom hon var lite intresserad av kastaren och den nya marken. Sedan fick hon en dubbelmarkering. Den första tog hon lätt, men på den andra sprang hon först och tänkte sedan, och hamnade på platsen för en av enkelmarkeringarna. Hon kom på sig och vände sig om ”Eh, matte..?” Hon fick göra om den som en enkelmarkering i stället.

Andra stationen var linjetag. Lira hämtade in tre av fyra så bra att jag inte skickade på den fjärde – man ska alltid undvika den där sista gången;-)

Tredje stationen var ett fält med sex dummies. Lira var fortfarande på G och hämtade snabbt in fyra dummies. De två längst ut var svårare och jag valde att kalla in och ge henne ett synintryck. Efter det gick det fort att få in de två också…

Lira fick mycket beröm på de olika stationerna, ”ett riktigt ämne”. Hon jobbade energiskt men med näsan påslagen, och tyckte det var himla roligt. Det var mycket nyttigt med all passivitet mellan stationerna, Lira var ganska otålig men tyst. Men efter söket var hon helt plötsligt lugn..?;-)

Jag är riktigt nöjd med Liras prestation, att hon kunde fokusera så fint trots okända människor, hundar och en massa skott. Och hon verkar ha börjat förstå att matte, hon kan faktiskt vara en tillgång i arbetet;-)

En trevlig dag med lagom väder (sol men inte så varmt) som avslutades med en hamburgare vid grillen.

1 kommentar:

  1. Lira är både duktig och snygg! Ska bli så kul att ses snart!
    Kram Annie & Keeper

    SvaraRadera